Klobrott

Jixa har varit på ett par fältträningar i år. När hon kom hem från den ena, slickade hon då och då, på sin vänstra framtass. Jag kunde inte se att det var ngt fel. Söndagen den 19/4 skulle vi ut och cykla, men det gick inte, då Jixa hoppade på tre ben. Den 21/4 opererades hon för klobrott. Tratt, förband, rengöring, antibiotika och antiflammatoriskt osv. En vecka senare, tillbaka till veterinären i o m att klokapseln var illröd. Fortsättning av antibiotika, mkt luftning av tån. Den 8 maj tillbaka igen. Tån varar och är svullen och hon har så ont. Ny röntgen, ny antibiotika… Vad gör man? Börjar med laser och låter en ny veterinär titta på tån – högre dos antibiotika, ny odling av ev. bakterier. Amputation av tån? Känns orättvist efter allt vi gjort för att slippa detta. Fortsättning följer…IMG_3659IMG_3667IMG_3650

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.