Jixas tass, fortsättning…

Jixas tå gick tyvärr inte att rädda, så den 19 maj fick hon amputera bort den. Två dagars senare gick ett par stygn upp. Jag tog ett foto och skickade ett mail till veterinären. Hon ringde upp nästan genast och gav mig nya direktiv. På med Manukahonung varje morgon och bandage på det och ta bort det på kvällen. Hon var tvungen att ha tratt ytterligare fjorton dagar för att kunna lufta tassen på natten. Hon fick också fortsätta med antibiotika ngn vecka till. Det var som ett under…redan efter ett par dagar, så kunde jag se hur fint det läkte, där tån suttit.

Den 2:e juni var det dags att ta bort stygnen. Nu trodde jag vi skulle kunna fira och låta Jixa få springa på stranden, men hon skulle fortfarande ha på sig tratt, så att hon inte kunde slicka på tån ( ett stygn var nämligen lite svårt att få bort, så det blödde där), i 5 dagar till.

Nu har vi äntligen gått i mål och resultatet är så fint!IMG_4044IMG_4043

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.